دلیل خوابیدن پف کیک چیست؟
یکی از مشکلاتی که در دوران پخت کیک خوابیدن پف کیک می باشد که با آن مواجه می شویم و آن هم به علت رعایت نکردن نکته های کوچکی می باشد که در این مطلب گفته شده می باشد.
دلیل خوابیدن پف کیک چیست؟
زیاد بودن مقدار بیکینگ پودر
چنانچه کیکتان پف زیادی کند، ولی پس از بیرون آوردن از فر پف آن میخوابد، یکی از مهمترین دلیلها آن زیاد بودن مقدار بیکینگ پودر می باشد.
برای پخت هر نوع کیکی بیکینگ پودر نیاز می باشد و باید بیکینگ پودر سالم باشد. ولی مقدار آن نیز خیلی اهمیت دارد. بیکینگ پودر باید به مقدار لازم ریخته شود، نه زیاد و نه کم، چنانچه کم بریزید کیکتان پف لازم را نمیکند و بافت سفت میگیرد. چنانچه زیاد باشد کیک پف کاذب میکند و پس از خارج کردن از فر پف کیک میخوابد.
علت خوابیدن پف کیک خانگی بعد از پخت چیست
شوک داخل کردن به کیک
برای پیشگیری از خوابیدن پف کیک لازم می باشد که پس از پخت به کیک شوک داخل نشود.
چنانچه کیک را پس از پخت سریع از فر بیرون بیاورید، در حالی که هنوز خیلی داغ می باشد و در محیط آشپزخانه به ویژه وقتی هوا سرد می باشد، بگذارید، به کیک شوک داخل میشود و پف آن می خوابد.
برای اینکه این اتفاق نیفتد هنگامی که کیک پخت و فر را خاموش کردید، ۵-۶ لحظه کیک داخل فر بماند تا به تدریج دمای آن پایین بیاید. بعد نیز قدری در فر را نیم باز بگذارید تا کیک آرام آرام سرد شود و بعد که حرارت افتاد آن را از فر بیرون بیاورید و از قالب خارج کنید.
رقیق بودن خمیر کیک
چنانچه مقدار آرد دستور کیکتان کم باشد یا مقدار بیشتر از مایعات و مواد تر مثل: روغن، شیر، گلاب و تخم مرغ استفاده کنید. مواد کیک شل و رقیق میشود. این آبکی بودن زیاد مواد کیک سبب پف کاذب در کیک میشود و پس از پخت پف کیک میخوابد.
پس کوشش کنید از دستورات مطمئن و امتحان شده استفاده کنید.
علت خوابیدن پف کیک خانگی بعد از پخت چیست
استفاده زیاد از شکر
استفاده زیاد از شکر پف کیک را کاهش می دهد، باید در مقدار استفاده از شکر توجه شود.
پخت کامل کیک
چنانچه کیک را پیش از اینکه فر را خاموش کنید، امتحان نکنید که به طور کامل پخته یا نه و وسط کیک خمیری باشد، پف کیک می خوابد. زیرا بافت کیک هنوز به منسجم نشده و کیک آرام آرام پایین می آید و حالت به هم چسبیده و خمیری پیدا میکند.
برای همین همیشه پیش از خاموش کردن فر با یک خلال دندان یا یک کارد به وسط کیک بزنید، در صورتیکه چیزی به آن نچسبید یعنی کیک به طور کامل پخته می باشد.
علت پف نکردن و یا خوابیدن پف کیک چیست
کم یا زیاد بودن مقدار آرد
چنانچه مقدار آرد کم باشد نسبت آرد به مواد رقیق کیک کم باشد مایه کیک رقیق می شود و سبب می شود کیک درون فر پف کند اما به محض بیرون آوردن آن پف آن می خوابد.
باز کردن در فر
یکی دیگر از دلیلها مهم خوابیدن پف کیک این می باشد که: در هنگام پخت کیک در فر، توستر یا ماهیتابه را باز کنید. در این صورت نیز هوای سرد بیرون به کیک میخورد به کیک شوک داخل میشود و پف کیک میخوابد.
تا زمانی که بوی کیک بلند نشده و ۴۰ لحظه از دوران پخت نگذشته به هیچ عنوان در فر را باز نکنید.
مخلوط کردن زیاد سفیده به مواد
دوران افزایش کردن سفیده مواد زیاد مخلوط شده می باشد.