روش تشخیص سوسیس و کالباس تبهکار از سالم
راههای تشخیص سوسیس و کالباس تبهکار از سالم
همه سوسیس و کالباس ها زمان انقضاء دارند حتی بهترین آنها و وقتی زمان آنها پایان شود سبب مسمومیت می شوند. قصد داریم در این باره مطلب مفیدی را برای مصرف کنندگان عزیز محصولات پروتئینی منتشر کنیم. با ما همراه باشید.
چون محصولات گوشتی فساد پذیر هستند به خصوص از نظر رشد میکروارگانیسمها و اکسیداسیون چربی ها، به شیوه های بازدارنده و استفاده از مواد نگهدارنده برای پیشگیری و یا کم کردن سرعت فساد این محصولات نیاز می باشد.
مواد شیمیایی گوناگونی برای افزایش روزگار ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات گوشتی استفاده میشود که یکی از پرمصرفترین آن ها، نمکهای نیتریت و نیترات می باشد؛ نمک طعام سبب خوش مزه ای و نگهداری غذا میشود.
نیترات و نیتریت مواد نگهدارندهای هستند که سبب ایجاد رنگ صورتی خوش رنگ میشوند. گوشت و فرآوردههای گوشتی امکان دارد به آسودگی در تاثیر میکروارگانیسمهای گوناگون نجس شود و چنانچه وضعیت حمل و نقل و نگهداری آن مناسب نباشد، باکتریهای مولد فساد و بیماریزا رشد میکند و در آخر سبب بیماری در انسان میشود. از روی بعضی از نشانه های ظاهری میتوان فساد سوسیس و کالباس را متوجه شد.
شیوه تشخیص سوسیس و کالباس تبهکار از سالم
برخی از نشانه های تبهکار بودن سوسیس یا کالباس
– رنگ، بو و به صورت کلی آشکار سوسیس یا کالباس نمی تواند نشان معتبری برای تشخیص استاندارد بودن این محصولات باشد.
– تبدیل رنگ پوشش این محصولات هم میتواند نشان دهنده رشد قارچها و کهنگی این محصولات باشد.
– از خریدن سوسیس و کالباس هایی که با نام های متفرقه که تا به حال اسمشان به گوش تان نخورده می باشد، پرهیز کنید.
– داشتن لکه های پراکنده (سیاه، سبز روشن یا قهوه ای) نشان رشد و پرکاری میکروارگانیسم ها می باشد که در بیشتر موارد به علت شرایط نامناسب نگهداری به وجود می آید.
در بیشتر یخچال های خانگی انواع غذاها در کنارهم قرار می گیرند، توجه کنید که سوسیس و کالباس قطعاً در ظروف مناسب نگهداری شوند چون این محصولات به علت احساساتی بودن، به سرعت بو و طعم دیگر غذاها را به خود جذب می کنند.
انجماد سوسیس و کالباس سبب کاهش کیفیت و عطر و طعم فراورده می شود. افراد سعی کنند به مقدار استفاده روزانه و حداکثر سه روز خود را از فرآورده های گوشتی تهیه و مصرف کنند.
چگونه بفهمیم سوسیس و کالباس تبهکار شده
موارد مهم در هنگام خرید سوسیس و کالباس
برخی از مواردی که در هنگام خرید سوسیس و کالباس باید مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
– شکل ظاهری
– زمان تولید و زمان انقضا
– شماره ثبت و پروانه بهره برداری وزارت بهداشت
از خریدن محصولاتی که در بیرون از یخچال نگهداری میشود باید خودداری کنید.
به جز این باید به پوشش استاندارد این محصولات هم تمرکزفکر کنید درج این مشخصهها بر روی بسته بندی سوسیس و کالباس نشان این می باشد که این محصولات بعضی از فیلترهای لازم را گذرانده اند.
سوسیس و کالباس های تبهکار چه نشانه هایی دارند
نگهداری سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس تبهکار خیلی خطرناک و بیماری زا می باشد. یکی از علل اصلی خراب و تبهکار شدن سوسیس و کالباس هم شیوه نگهداری این محصولات می باشد. سوسیس و کالباس وکیوم شده تا وقتی که بسته بندی آن ها باز نشده می باشد ماندگاری خوبی دارند ولی هنگامی که بسته بندی را باز می کنید این محصولات بین سه تا پنج روز خراب خواهد شد.
به همین دلیل قطعا این محصولات را به اندازه نیاز تهیه کنید و پس از باز کردن بسته بندی نهایتا در سه روز استفاده کنید. چون باکتری لیستریا در این محصولات رشد می کنند و زیاد می شوند. باید بدانید که این باکتری حتی در محیط یخچال و فریزر نیز افزایش می یابد.