مواد ماهی دودی گیلان برای 3-6 نفر، برنج، 3 لیوان فرانسوی دسته دار، روغن، 3 قاشق غذاخوری نمک، 1 قاشق چایخوری ماهی دودی، یک حلقه به قطر 5 سانتی متر.برنج را شسته و در قابلمه بریزید و تا ارتفاع 1 انگشت بالای برنج به قابلمه آب اضافه کنید. کمی نمک به برنج اضافه کنید. بهتر است برنج شما کم نمک یا بدون نمک باشد تا شوری ماهی دودی را جبران کند، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب برنج به آرامی خارج شود. روغن یا کره را به برنج اضافه کنید. طرز تهیه کتلت ماهی دودی شمال یک تکه ماهی دودی را در یک کاسه چینی بریزید و روی برنج بگذارید و سپس اجازه دهید برنج بجوشد. به این ترتیب ماهی دودی را با برنج دم می کنند. بعد از 30-45 دقیقه، مخزن ماهی را بردارید و آب آن را دور بریزید. پوست ماهی را جدا کرده و تکه تکه کنید و با پوشش شمالی بخورید. ماهی دودی شمال به همین ترتیب پخته می شود اما پس از نمک زدن ماهی دودی شمال با کمی روغن سرخ می شود و با برنج میل شود. .