سیرابی را شسته و خرد کرده و همراه با 1 عدد پیاز و 2 حبه سیر و 1 عدد چوب دارچین داخل قابلمه بریزید و 4 تا 5 ساعت تفت دهید، لوبیاها را آبکش کنید، نخود و لوبیا را با کمی آب بپزید تا نرم شوند. در قابلمه ای دیگر مقدار زیادی آب بجوشانید، عدس ها را در اواخر پخت اضافه کنید تا کاملا نرم شوند، تمام موادی که پخته اید را با هم در قابلمه ای بریزید و حرارت را کم کنید تا آب گوشت کم شود، پیاز را خرد کنید. با کمی روغن و زردچوبه و پودر سیر تفت دهید تا طلایی شود سپس نعنا خشک را اضافه کرده و هم بزنید و از روی حرارت بردارید و به سوپ اضافه کنید و فلفل سیاه و کشک را به مواد اضافه کنید و نمک سوپ را اندازه کنید و نیمی از آن را اندازه کنید و بگذارید بپزد. یک ساعت دیگر تا کاملا سفت شود می توانید از زودپز استفاده کنید تا سوپ سریعتر بپزد اگر می خواهید سوپ خوشمزه تر شود وسط پخت کمی روغن زیتون یا روغن کنجد اضافه کنید.سوپ سیرابی با سبزیجات، مواد لازم برای سوپ سیرابی با سبزیجات، 1 عدد سوپ سبزی، پوره 250 گرم، گندم سیاه، یک پیمانه، لوبیا، نصف پیمانه، بلغور جو دوسر، 1 پیمانه، گندم، 1 لیوان، سبوس، 1 پیمانه، عدس نصف پیمانه، پیاز 1 پیمانه، سیر 2 عدد، کره 2 دانه به میزان لازم، نمک و ادویه به میزان لازم، مانند قبل آماده کنید.سیرابی خرد شده را با سیر و پیاز چهار قسمت شده و کمی آب به مدت ۴ تا ۵ ساعت بپزید. بعد از 1 ساعت نخود و لوبیا را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید. گندم و جو خرد شده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. درست کنید حدود 3 ساعت طول می کشد تا لوبیاها بپزند و بعد از 3 ساعت عدس و ماش و برنج را آبکش کرده و اضافه کنید و سبزی ها شامل تره و جعفری و گشنیز و شنبلیله را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و یک عدد پیاز را اضافه کنید. آن را خرد کرده و با کمی روغن مایع تفت می دهیم تا نرم شود سپس زردچوبه و ادویه را اضافه می کنیم و وقتی کاملا سرخ شد به قابلمه اضافه می کنیم و نمک و فلفل را اندازه می کنیم و بعد از 5 دقیقه حرارت را خاموش می کنیم. در پایان پخت یک فنجان کشک رنده شده به قابلمه اضافه کنید برای پخت سریعتر سیرابی می توانید از زودپز استفاده کنید. .