قیس مشکی نرم و با کیفیت بخرید. اما اگر قیسی مشکی شما خشک است می توانید بعد از شستن در مقداری آب گرم خیس کنید تا نرم شود. آب را تخلیه کنید و صبر کنید تا آب کاملا تخلیه شود. شکر و آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.اسانس لیمو را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت کف کند و غلیظ شود.گیلاس را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت را گرفته و پف کند. قیسی را نباید زیاد در شربت بجوشانند وگرنه سفت می شود. بعد از سرد شدن مربا را به ظرف شیشه ای دربسته منتقل کنید. اگر بعد از سرد شدن مربا متوجه شدید که غلظت شربت کم است، قیس را از شربت خارج کرده و دوباره شربت را بجوشانید تا غلیظ شود. طرز تهیه مربای قیسی پر شده طرز تهیه مربای قیسی پر شده برای تهیه مربای قیسی سیاه می توانید داخل قیسی را با گردو یا بادام پر کنید. بعد از پخت قیسی ها را از شربت خارج کرده و در آبکش بریزید و صبر کنید تا خنک شوند سپس کناره های قیس را با چاقو برش دهید و هسته آن را جدا کرده و با گردو یا بادام پر کنید. .